Literatura

Pan od muzyki (wiersz)

Kamila Nikuła

wyczarowałam cię na chwilę

z czarnego kapelusza
taki piękny jesteś
pan do tańca i podziwiania gwiazd

 

wyczarowałam i drogę
iskrzący się pył pośród cieni
parkanów cyprysy
i księżyc jak diament

 

szumiące świerki
z których uczyniłeś
tęskniące skrzypce
i jaworowy płacz

 

taki piękny pan w nocy gra
na srebrnej strunie


przysłano: 13 lutego 2022 (historia)

Inne teksty autora

Poeta umarł
Kamila Nikuła
Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca