Literatura

Oni nie wiedzieli (wiersz)

Kamila Nikuła

 

śpiewaczka

aktor 

aktorka 

reżyser (z tych zaangażowanych)

i inni

artyści są wrażliwi 

ale też lubią kawior i szampan 

i pragną pokoju

 

oni się nie spodziewali 

takie piękne urodzinowe życzenia 

kwiaty dla gwiazdy opery  

uścisk dłoni 

błysk flesza 

 

Annie Politkowskiej 

kula w pierś 

kula w głowę 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


przysłano: 4 marca 2022 (historia)

Inne teksty autora

Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca