Literatura

Tu program specjalny (wiersz)

Kamila Nikuła

 

tysiąc tysięcy  

na tysiąclecie tysięcy

tysiące księżyców 

jak tysiąc księży w pełni 

 

i znów księżyc 

tysięczny pierwszy zaświecił 

 

nad bladym jeziorem 

zmęczonych źrenic 

 

głowo pełna tysięcy 

księżyców —

 

Uwaga! alarm:

 

wyłącz telewizor

wyłącz telewizor

wyłącz telewizor


przysłano: 15 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
Jego dom nad jeziorem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca