Literatura

Coś się komuś przydarza (wiersz)

Kamila Nikuła

 

 

coś się komuś przydarza 

krzyk nowo narodzonego dziecka 

lot samotnego ptaka w górach

cień chmury na zboczach 

odległy upadek Ikara

jak rzut kamieniem do wody 

 

coś gdzieś komuś się przydarza  

bieg na tramwaj 

bo zdążyć na wigilię

bo nakryć stół 

o talerz więcej

ten jeden z dwojga 

 

i tylko biały mróz 

przywarł do okna 

szklistymi oczami 

głodnego wilka 

 

 

 

 

 

 


przysłano: 30 pazdziernika 2022 (historia)

Inne teksty autora

Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
Jego dom nad jeziorem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca