Literatura

Wolność i ubóstwo (wiersz)

Damian

Już od półtora tygodnia siedzę w Warszawie

i nie mogę się zabrać za szukanie pracy,

nie mogę znieść tej myśli

i szukam alternatywy,

nie jest fajnie głodować

i nie mieć pracy,

a już doświadczyłem czegoś takiego,

nie jest fajnie głodować i mieć pracę

i tego też doświadczyłem,

ale fajnie jest nic nie robić,

fajnie jest być wolnym od wszystkiego,

fajnie jest wstawać o której się chcę,

a mam rentę,

bo jestem chory

i chyba wybiorę wolność

i ubóstwo,

a ty co byś wybrał?

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 września 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca