Literatura

Małe rzeczy (wiersz)

Damian

Siedzę sobie w malutkim pokoju,

są jacyś ludzie w mieszkaniu,

bo dziele je z ludźmi,

ale rzadko się z nimi mijam

i nie chcę się z nimi mijać,

chcę tylko jakoś niezauważony wejść

do tego mojego mieszkania,

posłuchać muzyki klasycznej,

obserwować komara wlatującego do pokoju,

wyjść na papierosa,

napisać wiersz

i cieszyć się z małych rzeczy

 

Nie chcę być kimś wielkim,

nie chcę być kimś sławnym,

do wielkich rzeczy,

trzeba wielkich działań,

a ja chcę tylko zapalić papierosa,

napisać wiersz

i obserwować komara

w tym malutkim pokoju.

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 września 2023, 21:10
...to jest bełkot
Konrad Koper 19 września 2023, 11:03
Banał !!
przysłano: 18 września 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca