Literatura

Chyba znów się zakochałem (wiersz)

Damian

Chyba znów się zakochałem

Siedzę w małym wynajętym pokoju

i myślę o ostatnim wypadzie,

o tych ludziach z którymi spędzałem czas,

ale szczególnie myślę o jednej dziewczynie,

chyba znów się zakochałem

i mam wrażenie, że zaczną się kłopoty,

bo miłość zawsze powiązana jest z kłopotami

i choć było miło, to wolałbym się z nimi nie spotkać

i wolałbym nie poznać tej dziewczyny,

bo zawsze lepiej chodzić po mieście bez celu

bez tych cholernych uczuć,

które tylko sprawiają, że człowiek ma ochotę się napić

i o nich zapomnieć,

więc teraz idę się napić i zapomnę na chwilę,

ale jutro w pracy da się we znaki zarówno kac,

jak i te uczucia od których chcę dziś uciec.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 września 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca