Literatura

Pożegnanie kwiatów (wiersz)

Kamila Nikuła

 

 

kiedy przemówisz 

bielonymi akcjami 

strzępkami błękitu

będą słowa lekkie

jak hologramy pawie

 

i krucza czerń 

na ścianach rzek 

którymi płyną

rozbite wazony

 

a kiedy przemawiasz

w pokoju zamkniętym 

zapala się lampka

na biurku 

pełnym od papierów

i pudełek 

w których wiersze

składam wiersze 

w trumny 

 

 


przysłano: 3 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca