Literatura

Krwiopijca (wiersz)

Wislawa Szymborska

 

 

Noc - pora złoczyńców

Księżyc zagląda do okna

 

Uwolnij ostre psy z łańcuchów

 

Gad wylazł z meliny

Zapoluje krwiopijca

 

Uwolnij ostre psy z łańcuchów

 

Wyludnia się ulica

Cienie uciekają do domów

 

Uwolnij ostre psy z łańcuchów

 

Błądzi ślepy los

Licho czai się na zgubę

 

Uwolnij ostre psy z łańcuchów

 

Aby nikt nie żałował straty

Uwolnijcie ostre psy z łańcuchów


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca