Literatura

Każdej nocy wyglądam i rano tak samo czuję, że (wiersz)

Gudmundur

https://www.youtube.com/watch?v=kUxkFunKsds

**************************************************

 

 

O niczym nie zapomniały;
prawa ręką lewa pisząc
geografią kul dla gwiazd

 

Sen na jawie miała zjazd,
kiedy? Świat budziły dwie:
na wschodzie one i fotel
śnić nie chciały 'woda fon'

 

Czwarta rano — o kur rwa!
Zaczyna się, falo chrońże 
serce moje tarczą kakao
przed napływem informacji 

 

Ze skroniowych padaczek
wody wyszło pod dostatkiem;
gruz z taczek resztką muru 
przez jawy świat wynosiły,
by odbudować most wasz!

 

MTJ — dziś dopowie z rana:

 

IDŹ PRZEZ JEGO LUSTRO.
POZNAJ ŚWIAT NA NOWO.

 

MIRIADY WSKAŻ OCZOM  
DROGOWSKAZY I WZÓR   

 

Z BIBLII NIEMAPOWANE
AMEN

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca