Literatura

Wiosną gdzieś w sercu nieskończoność sparowana! (wiersz)

Gudmundur

/Ballata miniore (mniejsza) AA BcD BcD DA/

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xVlsCalF2QE&ab_channel=GhostBirdStudios

 

_____________________________________

 

Wydobyć pięknem ukrywane z kufra 
w sercu drzemiące istnie wasze lustra

 

Szatami wiosny złączy wszystkie styki
mówiąca w głowie parą
odpowiedź jawnie zgodą każdych treli

 

W słońcu jak spowiedź prosi twoje smyki
czująca igły wiarą
czasem bezradna w stogu sianka ścieli

 

Myzyczna spłatą — prawdą onieśmieli
Smakiem radości gdzieś ukryta cyfra

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 czerwca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca