Literatura

Najprawdziwszy hodowca wszystkich kwiatów (wiersz)

Gudmundur

(stan głębokiej bilokacji — OSPUO+ OOBE + LDE!)

____________________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=DKL-9teTz2M&ab_channel=Deskant-Topic

 

Ci, co chodzą z obciętymi uszami
i skrytymi ogonami są hodowlą
niegłuchego świata panującego
w głębi woni — wyrywane płatkami
przez wiatr się ceni Świat gołębi
po tym globie rozrzucone piórami

 

Tworząc więź niewidzialną łodygą
złożoną części wszystkich serc różą
pokoleń wielu, niech będą wspólną
miłością czesania łąk przez Stwórcę;
hodowcę prawdziwego i rozmówcę,
który zostawia nam wypalony ślad

 

I zrozumże : trzeba łapać się pary!
Oto pierwiastek wnika nawet w piach 
a zwilżone korzenie domów ze złóż

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 26 lutego 2024, 07:59
…niesamowity tekst; szalenie oryginalny, plastyczny, a jedna fraza - wystarczy mi za zwiastun wiosny :) jestem pod wrażeniem, pozdrawiam.
Gudmundur
Gudmundur 14 kwietnia 2024, 01:10
dafne!
Dziękuję i jednocześnie napiszę,że nie pożałujesz, co dalszą historią przedstawię.
Pozdrowienia!
dafne
dafne 14 kwietnia 2024, 19:59
.. ..teraz, już na dobre rozbudziłeś moją ciekawość ;), pozdrówki :)
przysłano: 26 lutego 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca