Masz to, czego pożądałaś najbardziej.
Jedno ciało stworzone z dwóch ciał.
Dwa rodzaje, które połączył jeden duch.
Witaj, ukochane dziecko Hermesa i Afrodyty.
Dafne, przeklęta przez boga Apollina,
Zamieniona w drzewo lauru gości kochanków.
Jak ziele Belladonny oszukuje zmysły.
Bo nie widzą jasno, gotowi na zatracenie.
Metamorfoza to, jak kara, albo... wyzwolenie.
Idol zmienił się w kreaturę, nimfa w - roślinę.
Oddali wszystko, co mieli dla chimery.
Poświęcenie żywi bogów nieba i Ziemi.
Wawrzynem Dafne zdobi głowę Apollina.
Kiedy jedno serce pęka, inne triumfuje.