miniatura
na powitanie wiosny
świergot dronów
wokół spalona ziemia
wśród zgliszczy
przemyka kot
na trzech łapach
gorzki zapach winy
zatyka oddech
i tylko słońca promień przebija
dymne zasłony
jakby chciał ożywić
sterczące konary
wschodni wiatr unosi popioły
jak modlitwę