Czy pamiętasz pieśń dawnych czasów?
To ja, błędny rycerz, raniony głęboko.
Rowena, moja gwiazdo jedyna...
Wieki miną, a pieśń pozostanie ta sama.
Wyruszyłem za morze do Judei,
Bronić krzyż Chrystusa na pustyni.
Legła w gruzach stolica bożego królestwa.
Bo, czy wiara może pokonać wiarę?
Lwie Serce wróciło po lenno Jana.
Czy Salomon walczy o przywilej feudała?
Czy Chrystus przelewa krew daremnie?
Król Sasów obalił boga Normandii.
Tkwiąc uparcie w błędach marzycieli,
Popłyną inni po skarb ,, ziemi świętej".
https://www.youtube.com/watch?v=6L6_LPalnQE