Literatura

Zwidzenie (wiersz)

LydiaDel

Inspiracja;
Etiuda fabularna "Zwidzenie", Szkoła Filmowa w Łodzi, reżyseria, scenariusz i zdjęcia: Michał Wojtasik.
 
Dziś w nocy po raz pierwszy 
śniłem o tobie.
Delikatnie położyłaś głowę 
na moim ramieniu. 
Twoje krucze włosy
muskały jedwabiem
moją twarz.

Czule wyciągnąłem ramię
i…obudziłem się.
Twoje miejsce było puste.

Dałem się moim zmysłom uwieść,
płosząc senne zwidzenie.

Dawno tak nie płakałem.
 

słaby+ 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 marca 2024, 14:12
Nastrojowy - metafizyczny !
Usunięto 6 komentarzy
przysłano: 3 marca 2024 (historia)

Inne teksty autora

Mentalny chaos
LydiaDel
moc słów
LydiaDel
Wartość słowa
LydiaDel
Bez słów
LydiaDel
Sens życia
LydiaDel
Nie szukaj mnie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca