Literatura

Czas (wiersz)

Roger/Arian

Zegar odlicza nudne dni

Jesteś młody, życie przed tobą

Masz czas jakiś do zabicia

 

I zobaczysz, że minęło 10 lat

Słońce świeci tak samo

A ty jesteś starszy, bliżej grobu

Z każdym  dniem więcej desperacji

 

Miałeś być szczęśliwy w XXI wieku

A musisz tłuc wariatów po mordach

Jeden system padł, drugi upadnie

Świat kręci się w kółko

 

Biegnij więc biegnij na oślep

Nikt nie powiedział, kiedy zacząć

Nikt nie wie, gdzie skończy

Wzniesiesz się wysoko na fali

Albo zgnuśniej w kreciej norze

 

A, kiedy zagrzmi łomot z chmur

I przyjaciół zabraknie wokół

Będziesz na ciemnej stronie Księżyca 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 maja 2024, 10:16
Bardziej za...
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 8 maja 2024 (historia)

Inne teksty autora

466
Arian
Fraszka
Arian
Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca