Literatura

Quo vadis? (wiersz)

LydiaDel

Rondel

Czy na jawie, czy też we śnie
Błądząc szukasz swojej drogi.
Katarakty, kręte progi,
Brniesz do przodu bezlitośnie.

Zadrży serce pełne trwogi
Lecz na odwrót jest za wcześnie.
Czy na jawie, czy też we śnie
Błądząc szukasz swojej drogi.

Coraz trudniej Boże drogi;
Pokłon wielki kto niezłomnie
Pełen wiary, ufnie, dumnie, 
Dzielnie znosi swój los srogi. 

Czy na jawie, czy też we śnie
Błądząc szukasz swojej drogi.


dobry 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 13 komentarzy
przysłano: 19 maja 2024 (historia)

Inne teksty autora

Mentalny chaos
LydiaDel
moc słów
LydiaDel
Wartość słowa
LydiaDel
Bez słów
LydiaDel
Sens życia
LydiaDel
Nie szukaj mnie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca