Literatura

Kultura dla wszystkich (wiersz)

LydiaDel

 

Tylko geniusz panuje nad chaosem“ - 

Albert Einstein

 

Jeśli nie rozumiesz, co mówią wersety,

więc coś nie tak z tekstem lub z głową poety? 

Może tekst za trudny i niezrozumiały?   

Zbyt salomonowy, kompetentny, światły? 

 

Któż by krytykował słownictwo genialne?

Chociaż błyskotliwe, lecz często fatalne.

Dręczą się cenzorzy dniami, godzinami 

Mętną analizą, interpretacjami. 

 

Także inne dzieła sztuki wizualnej  

Widne w kategorii niewytłumaczalnej.   

Często abstrakcyjne, surrealistyczne, 

Wręcz awangardowe, minimalistyczne.

 

Ta obfitość ofert sztuk pięknych świat mieni

Błądzimy w chaosie wśród blasków i cieni. 

 


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: dzisiaj (historia)

Inne teksty autora

haiku
LydiaDel
fantazmaty
LydiaDel
świata bieg
LydiaDel
niechcąco
LydiaDel
Letnia miłość
LydiaDel
spełnienie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca