Literatura

(***) (wiersz)

Szluger

Dałeś mi na nowo
cały świat
teraz nalezy tylko do nas
teraz my
jesteśmy jego królami

na samotnej wysepce
kreujemy swój raj
podaję ci ręke i razem skaczemy
do turkusowej wody
żeby ścigać spłoszone ryby
(jak Piotruś Pan i syreny)

zmęczeni kładziemy się
w palącym słońcu
które zlizuje z nas resztki
dawnych zmartwień przywiązań cierpień

teraz my
jesteśmy królami świata
budzi nas
egzotyczny ptak
zasypiamy
pod parasolem gwiazd
kochamy się

nic nie zabierze nam
tego raju
życie jest wyspą
naszej miłości


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca