Literatura

... (wiersz)

Szluger

w oczach lalki
już nie ma błękitu
niebo skrwawione nie płacze
słońce wschodzi w nocy
w stajni na sianie
znów się urodził Zbawiciel
postawili mu drewniany krzyż
żeby się na nim powiesił
w ciemnych jaskiniach
kwitną róże hazardu
płatna miłość na pustyni
nie gasi pragnienia

w słońcu staję na kolumnach
zburzonej świątyni
czekam aż usłyszę głos Boga
ale on choruje na gardło






słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 kwietnia 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca