Literatura

zapominanie (wiersz)

Sandra

przy Garbarku w utworze "survivor"

budziłam się

po całonocnym zapominaniu

 

 

z uwagi na brak agresji

brałam to jedno życie

co miało oczy tam gdzie moje

i uśmiech ze łzami w jednym pudle

 

bo rytm

 

mi

 

kazał

 

spaść

 

o jedno piętro niżej

tak jakoś powracać

po cichu by nie zbudzić

męskich trosk co wylewne

miały dłonie za bezcen słów

sprzedające senne uściski

 

intencje miałam dobre lecz zapomniałam

że chciałam opisać

lekkość pocałunków

tam gdzie pierwszy oddech

-ten co niknął gdy byliśmy sam na sam-

w plątaninie myśli odpowiadał

jak zgubić jutro

 

obierając swoją drogę

wiernością ud co jakby z innej bajki

wybierały apostrofy

 

dla wspólnych nocy


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 24 lutego 2008, 17:04
wiesz co mi się nie podoba? Powtórzenie tytułu w pierwszym wersie ze zmianą osoby. Jeśli to przemyślany wybieg, chciałabym znać powód dla którego go zastosowałaś .
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 lutego 2008, 20:33
Tak, zmień. Nielogiczne to : )
Tylko szybko, póki jestem i mogę opublikować jeszcze dziś ; )

Świetny pomysł z tym spadającym rymem. Czyta się dokładnie tak jak pisze, a potem wraca się do dobrej treści. Tych męskich trosk : )
Sandra
Sandra 24 lutego 2008, 21:47
zrobione.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 lutego 2008, 22:18
Ślicznie : )
urughai
urughai 25 lutego 2008, 07:44
To jakby srodek, który sprawił wyrwę...

"intencje miałam dobre lecz zapomniałam
że chciałam opisać"

łam, łam, lam.....

...a mogło być ekstra.............Serdecznie Pozdrawiam!
whiteshrew
whiteshrew 25 lutego 2008, 09:02
Hmmm jest wiele dobrych fragmentów, ale gubię się w tym miejscu

intencje miałam dobre lecz zapomniałam
że chciałam opisać
lekkość pocałunków
tam gdzie pierwszy oddech
-ten co niknął gdy byliśmy sam na sam-
w plątaninie myśli odpowiadał
jak zgubić jutro

akurat przed końcem i zostaje jakiś taki niesmak świetnego początku no i tego rymu...no nie wiem może to tak ma być ze względu na tą plątaninę myśli a może trochę za bardzo dałaś się w nią zamotać...mimo to zawsze coś dla siebie wyłuskam:]
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 23 lutego 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca