Literatura

Dłoń (wiersz)

Goosfrabba

 

Zostałem wyrzeźbiony w dłoni

     

bez słowa na obronę
jak monument z Samotraki

               

Oskażany przez sądy
a jednak ciągle na dożywotniej przepustce

                  

W niej działy się losy
zapowiedziane od dawna

              

Ujrzał ją świat
w ciemności
i w zatrzęsieniu

      

wkomponowaną w oliwne drzewo


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 25 marca 2008, 18:18
sadysta
tajemnica
tajemnica 25 marca 2008, 20:21
<czyta przez lupę>

po trudach czytania nieśmiało stwierdzam, iż mi się spodobał.
Lecz czcionka całkowicie mi się nie podoba.
Urzekło mnie oliwne drzewo i Samotraka...
Pozdrawiam tajemnie ;)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 25 marca 2008, 20:53
no cóż..
ja stary człowiek i ..mogę przeczytać:P:))
extrass po głębokich poszukiwaniach extrass:)
tajemnica
tajemnica 25 marca 2008, 21:00
I znowu z tym starym człowiekiem wyjeżdża...
Nic tylko przetrzepać skórę
...
... 25 marca 2008, 22:17
ale się człowieku znęcasz tą czcionką...
..
.. 26 marca 2008, 06:24
fajny duży tytuł :-)
ew
ew 26 marca 2008, 17:42
powiększysz tę czcionkę? Wiersz na tyle dobry że warto go pokazać na pierwszej stronie
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 marca 2008, 19:48
Tak, jest dobry. Ale w akcie humanitaryzmu powinieneś zwiększyć ciut czcionkę : )
ew
ew 26 marca 2008, 20:08
nic, my to wywalimy, a Ty wkleisz raz jeszcze zwiększając czcionkę.
Goosfrabba
Goosfrabba 26 marca 2008, 23:50
kurczę, u mnie to jest duże! Albo ja mam coś źle z czcionkami albo wy wszyscy xD Podejrzewam, że ja :P
przysłano: 25 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

Wspomnienie
Goosfrabba
w krótkiej partii
Goosfrabba
Piętro wyżej
Goosfrabba
Migawki
Goosfrabba
Przedwiośnie
Goosfrabba
NIEPOKÓJ
Goosfrabba
Grudzień Mamo
Goosfrabba
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca