Literatura

"..." (wiersz)

Bukowski W.

b/d

 

szkoda hałasu w ciszy

taka jest gęstość chmur

cukrować nas jedynie stopami deptaku

podobno zwiedzamy je we śnie


twoją rzeczą - nie było

rozkładanie się na części pierwsze

w krople tęsknoty

 

a to co ziemskie zarosło w niebyt spojrzeń

rażąco w stronę słońca, niewspółmiernie


okulary słoneczne

chodziłem w oczach z tyłu głowy

okulary słoneczne


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek
Jacek 4 marca 2009, 22:01
'cukrować nas jedynie stopami deptaku'- wywaliłbym 'nas'

' krople tęsknoty'- było

'niebyt spojrzeń'- nie. to fraza typu....namiętna rozkosz, czerwień krwi, ołtarz pożądania etc...

'chodziłem w oczach z tyłu głowy'- no a to dobre

Jednakże tym razem na nie jestem....jakoś mi ten tekst bez iskry
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 5 marca 2009, 11:48
Ale jest z ikrą. Mierzą ino krople tęsknoty. Natomiast "szkoda hałasu w ciszy" - to już gdzieś czytałem, słyszałem, czułem? Muszę to znaleźć, bo to była frapująca fraza.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 5 marca 2009, 14:18
Ciekawie jest. Można wyłuskać kilka ciekawych fraz, które razem tworzą jakiś obraz.
Bukowski W.
Bukowski W. 10 marca 2009, 17:49
frapująca fraza ale ja nie słyszałem. wcześniej

dzięki :)
przysłano: 4 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

połączenia
Bukowski W.
z roku pańskiego
Bukowski W.
osiedle obłoków
Bukowski W.
b/d
Bukowski W.
bosoniebieska
Bukowski W.
*** z jesieni
Bukowski W.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca