Literatura

do przodu (wiersz)

Elisawieta

nie bój się patrzeć

tam gdzie inni spojrzeć się boją

Ty szedł będziesz do przodu

a oni niech nadal w miejscu stoją

 

chcesz odkryć interesujące rzeczy?

- szukaj tam gdzie inni nie kwapią się spojrzeć

ludzie klapki mają na oczach

tego co wartościowe nie umieją dojrzeć

 

musieliby się przyznać

do swojej bezczynności

a świadomość własnych wad

najbardziej złości

 

stawiaj więc sobie śmiało

cele zacne cele głębokie

życie raz Cię w zad kopnie

raz pozwoli zdobyć szczyty wysokie


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 13 marca 2013, 23:41
łatwiej powiedzieć niż wyegzekwować, nawet od siebie
przysłano: 13 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Jestem...będę...
Elisawieta
mimo wad wielu
Elisawieta
zdrada
Elisawieta
czy istnieją cuda?
Elisawieta
nieuchronność
Elisawieta
nie znamy się
Elisawieta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca