Literatura

Wypróbował gilotynę (wiersz)

Cytra

 

 

to było zimne cięcie 
najważniejsza dla ciała 
spadła
i nawet nie zabolało
ulubione miejsce znikło

tylko lato się burzyło 
czekało
zmieniało długość cienia
pokazując surowo czas

a ten co wczoraj 
płakał 
mówił nigdy
dziś szuka swojej głowy

to nawet 
jeszcze nie był poeta 
już szalony

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca