Literatura

odwilż... (wiersz)

edward jan unicki

[ odwilż ]

 

osunięta ziemia

 

pod stopami
mroczny sen

 

dwa anioły zagubione
jak na co dzień
noc i dzień

 

zapomniane zwykłe myśli
poplątany sznurek spraw

 

nic już nie jest
tak
jak kiedyś

 

dziś
czernieje zieleń traw
i ciemnieją białe chmury

 

jasność słońca schodzi
w cień

 

pod stopami
czarna ziemia
i ze łzami
spływa krew

 

---

2017-10-09

http://czyimisoczami.pl/2017/10/09/odwilz/-


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

rozdanie...
edward jan unicki
pojedyncza kropla...
edward jan unicki
przed zmierzchem...
edward jan unicki
bez pożegnania...
edward jan unicki
przystanek...
edward jan unicki
z tobą kolory...
edward jan unicki
błękicie...
edward jan unicki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca