Gdzie są te wszystkie owoce?
Kto ogołocił moje drzewo?
Gałęzie i tak uginają się,
Ale pod naporem robaków.
Nie ma już wody,
Podlewam je, więc kwasem
Teraz szybciej zwiędnie, tymczasem
Obserwuję ostatni pączek, choć tak młody i świeży...
Usycha.