Literatura

dziecko ze śmietnika (wiersz)

figazmakiem

Caroline_15 wróciła. Dedykacja dla Oli i Kasi, bo pokochały dziecko ze śmietnika.

wiem że to głupie

pierwsze co zobaczyłam to miś

chyba różowy brudny bez nogi

pomyślałam o dziecku które kochało

misia bez nogi

 

dopiero później

ruszająca się kurtka podarta jak miś

potem blada rączka

potem policzek

już się nawet nie rumienił

 

zabrałam ich ze sobą do domu

mama myślała że to brudna lalka

chwilę później wybiegła do spowiedzi

to nie była lalka

nawet z misia nie można drwić chociaż to miś

 

zaprowadziłam do opieki tam znaleźli miejsce

dla misia i dziecka w podartej jak on kurtce

czasem tam przychodzę

conajmniej raz dziennie

podczas wizyt rodziców wpółczuję rodzicom

 

kiedy widzę ich śpiących razem

w jednym z takich samych łóżek dla dzieci

wtedy sobie myślę

tak nie na żarty

jakie szczęście że ma misia


wyśmienity– 14 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 2 stycznia 2010, 19:58
czytam bez ostatniego wersu. całość. robi wrażenie!
Figa
Figa 2 stycznia 2010, 20:12
zatem już go nie ma :)
dziękuję za oceny !
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 2 stycznia 2010, 20:51
a ja ostatni skróciłbym do:
jakie szczęście że ma misia

resztę przecież powiedział tytuł:)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 3 stycznia 2010, 14:00
przejmujące
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 3 stycznia 2010, 18:49
upilnowałaś emocje.
marsier
marsier 9 stycznia 2010, 12:44
Ekhm. Naprawdę ciężko jest mi zrozumieć zachwyty przedmówców. Powyższy tekst nie jest w stanie nawet oddziałać na emocje, gdyż zabrakło tutaj nie dość, że podstawowych czynników emotywnych, to jeszcze przynajmniej troszeczkę wysublimowanych technik. W tym wieku już nie wypada.
xxx 15 stycznia 2010, 13:28
potrafiłaś przekazać tak wiele uczuć w tekście ja osobiście się wzruszyłem... pozdrawiam:)
Rita 8 lutego 2010, 12:33
pozdrawiam:)
anastazja
anastazja 12 marca 2010, 23:39
...do łez.:))
Figa
Figa 12 marca 2010, 23:42
:)
przysłano: 2 stycznia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca