Literatura

Arles (wiersz)

jaca

kup pan poezję
najtaniej u nas
najwspółcześniej

 

my się bić o Mickiewicza
nie
i o Kanta
nie
i nie
bo

 

posągi dziś się
w styropianie dłubie
i ciosem
im usta odłupuje

 

a ręce dłuto
tnie
i serce co
wstyropianwzięte
i co oczy
zakleja

 

dziś cisza wieje
bo echo się
kłaniać zaczęło
zza i za
i się puszczać

 

trza


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Figa
Figa 9 marca 2010, 18:15
styropian to i tak trwały materiał dla materialistów kulturowych.
pzdr. ;]
Jacek
Jacek 9 marca 2010, 18:16
być nie może;]
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 11 marca 2010, 16:56
no nie! jako że Wywrotek postanowił zamiast przesłać, zjeść mój komentarz, to dostaniesz słów kilka w formie obrazkowej :P


img502.imageshack.us/img502/3653/koment.jpg
przysłano: 9 marca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca