na początku była zima
i jezioro skute lodem
to bez znaczenia
na początku było wino
potem piwo kawa fajki
tu znaczenie zaginęło w słodkiej mgiełce
na początku byłem ja
w worze pokutnym z przetłuszczonych włosów
i szczątkowej samoświadomości
ja też byłem bez znaczenia
a na końcu była ona
znak drogowy barierka nad przepaścią
parasol i ciepło domowego ogniska
i to w tym momencie znaczy wszystko
Działaj :)