Literatura

ukołysz mnie Panie troszkę zmęczony jestem (wiersz)

Renata

na tę chwilę przygotowywałeś się całe życie

nie pleciesz słów byle komu
ale jeszcze po kryjomu
sięgasz po zwodnicze konteksty
tak chciałbyś żeby spod twych palców
wyrosła z pokrzywy róża

gubisz kilogramy i zmysły
w bezkresne białe noce
i dni takie puste gdy żadna
nie tęskni do twoich ramion

piętnaście kaw od rana do wieczora
daje po mordzie ta powaga pachnie
cmentarzem a mózg staje od myślenia
zamknięty w autodestrukcji ruch

teraz to już

zgorzkniały spadł
ostadni dzień z kalendarza
rozbawił mnie ten chaos
nieruchomieją drzewa
bez chwały
twój jedyny testament
to sms do ukochanej


i Bóg powiedzial
kimkolwiek jesteś to będzie twój koniec
i umierasz z miłości własnej

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 4 marca 2013, 14:11
trochę przewrotny to wiersz (jeżeli tylko można trochę się przewrócić)
Ata
Ata 4 marca 2013, 15:41
wg mnie za dużo dopowiedzeń, ten "sms od ukochanej" - banalnie brzmi. chociaż są też ciekawe momenty, jak: " nieruchomieją drzewa", "rozbawił mnie ten chaos"... pozdrawiam
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 11 marca 2013, 08:38
spróbuj wiersz jeszcze raz przepracować, poucinać to, co zbędne, przez co tekst się rozwleka. Jest dobrze, ale chodzi o to, żeby było lepiej. pozdrawiam i postaram się wrócić
na chwilę przygotowywałeś się całe życie
nie pleciesz słów byle komu
ale w ukryciu
sięgasz po zwodnicze konteksty
tak chciałbyś spod palców
wyhodować między pokrzywami różę

tracisz kilogramy i zmysły
w bezkresne białe noce
w dni takie puste - żadna
nie tęskni do twoich ramion itd.

Nie wiem czy jesteś zwolenniczką poprawiania swoich tekstów, ale czasem z powstałego wiersza może urodzić się nowy - oparty na tym samym szkielecie :) pozdrawiam
przysłano: 4 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca