Literatura

zegarki... (wiersz)

ariel wiertelak

po co spoglądamy na zegarki?

 

naprawiamy kolejne
zbłąkane godziny
ustawiając sekundy
i minuty amfiteatrów
tańczących na stoliku cyfr

 

zerkamy wciąż na wskazówki
wsłuchani w oddech
maleńkich trybików

cyk cyk cyk...


przetoczyło się koło tygodnia

miesiąc zatoczył już pętlę
dzyń dzyń dzyń

wskazóweczko
płyń płyń płyń...


do oceanu czasu


po co spoglądasz teraz na zegarek?


czas wierny jest
tylko gdy patrzymy
na jego tarcze
po co więc ją nosisz?

 

co stało się godzinę wstecz?

 

 

 


słaby+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ari
Ari 31 marca 2013, 01:27
i 3 nuty dla mnie :p
Doremi
Doremi 1 kwietnia 2013, 17:49
...rzeczywiście melodyjne
jednak nie przydzielam nut
zależy ci na nutach - byłoby więcej?

godziny*oceny...
po co spoglądamy na oceny?
co stało sie godzine wstecz?

pozdrawiam :)
Ari
Ari 9 kwietnia 2013, 18:03
thx :p ja również :)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 31 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca