Literatura

23 (wiersz)

taryfiarzgazu

ależ ona mnie
drażni
czemu kobieta jeszcze
nie zauważyła
że jeśli wyczuję
a wyczuwam zawsze że zaczyna ukrywać
tę swoją grę w podchody
polegającą
na wyciąganiu potajemnych wniosków
podczas obserwowania cię w danych
sytuacjach i tym
przyjemnie podstępnym rodzaju
sondowania w celu wykrycia
poszukiwanych cech
charakteru
adekwatnych
do stanu uzębienia jej
torebki
z zapasową
kieszonką
na teleskopową suknię
ślubną
że jeśli wyczuję
a wyczujesz to zawsze
że chce to ukryć
i to nierzadko nawet przed samą sobą
coś mnie chwyta
tak silnego
że nie umiem
się powstrzymać
chcesz to sprawdź to
no i odtąd toczy się
coś pieprzy obustronnie się zapętla
teraz tylko ja czekam kiedy ona
spostrzeże
a spostrzega zawsze
że cześć nie mam czasu dzisiaj
coś dziwnego mam
to w dupie nastąpiło
bo znalazła się w pozycji
z której zobacz pizda
napisano tam na murze pod swym
szkiełkiem czyta nagle czy tam polej
wódki kurwa kwiatek
moją mordę a nie
potajemną odtąd twarz

 

tylko ona
przetrwała to tanie miażdżenie
dziecka razem
z wanną ale to
i tak nie dlatego
nie chcę być
sam
będę
prawie


niczego sobie– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 2 czerwca 2013, 19:37
dla mnie zbyt rozbudowany, bo to wszystko o czym jest byłoby lepsze w wydaniu krótszym i mniej dosłownym, parę momentów wartych uwagi, ale w całości nic ciekawego, przegadane i przerzutnie w większości bezcelowe - i jeszcze te kolokwialne wstawki też na nie, ale o sukni ślubnej i kilka podobnych ledwo wychwytywalnych momentów mogłoby stanowić podstawę Czegoś ;) pozdrawiam
Ata
Ata 2 czerwca 2013, 20:37
dodam tylko, że forma słupka jest koszmarna.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 2 czerwca 2013, 21:54
Taryfiarzu, litości! Wrzucasz te teksty jeden po drugim, nikt nie ma siły tego czytać w takim tempie! Nie lepiej by było przystopować, zastanowić się nad każdym kolejnym, dopracować? Pisanie wierszy to nie powinna być produkcja taśmowa.
Polisham
Polisham 3 czerwca 2013, 11:58
przypadłość: grafomania

okaz: żywy
JuSt 3 czerwca 2013, 12:20
Bardzo dobry - pisz dalej
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Zgadzam się z poniższymi
przysłano: 2 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca