Literatura

Ponyboy (wiersz)

arte

 

 
 
 

Power tends to corrupt, absolute power corrupts absolutely

 

John Acton (1834–1902)

 

Mogłabym zostać neonazistką
otoczyć się zdjęciami bohaterów komiksowych
i o nich fantazjować
usiąść na grzbiecie mojego kucyka i ujeżdżać go
( niewolnik to koń ptak świnia glista
pies jako nocnik kibel spluwaczka
kosz na śmieci bidet )

w Sado Royal upajam się władzą absolutną
taką jaką miała Ilse Koch
wielbicielka sztuki i produktów galanteryjnych
rękawiczek i torebek
wykonanych z ludzkiej skóry

może jest to nie to samo co sukienka
z krowich wymion wykonana z trzystu sutków
ale odpowiadałoby mi bycie suką
starszą nadzorczynią odbierającą poranne apele
kontrolującą personel strażniczy
komando robocze
wyruszające do pracy w rytm muzyki

 

Orkiestra gra
wojskowe marsze które kształtują dyscyplinę
nadają właściwy szyk
komandu przechodzącemu przez bramę piekła
w takt śpiewana na rozkaz
pochwalna pieśń
na koźle trwa bicie do utraty przytomności
w swoim cierpieniu ćwiczę spokój
ale ciało ułomne drze się wniebogłosy
przez łzy intonuję hymn
przełamuję tabu
Suka z Buchenwaldu jej usta są w kolorze
cyklamenu
stoi nago w bramie na powitanie każdy z nowych
kto ośmieli się na nią spojrzeć zginie
Przechadza się „wielmożna pani”

wyszukuje u bydła intrygujących tatuaży
na abażury do lamp
tępo patrząc przed siebie niczego nie żałuje

 
 

niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 10 czerwca 2013, 00:15
rzeźnia w przewrotności, świetny pomysł
abc
abc 10 czerwca 2013, 01:32
dzięki, to takie sado-maso, dzieje się na kilku płaszczyznach spiętych cytatem. ale jest jeszcze druga cząstka dopełniająca.
abc
abc 10 czerwca 2013, 01:36
a bohaterzy komiksowi, od tego się zaczęło. ;-)

themistrunsred.deviantart.com/gallery/
Mithril
Mithril 10 czerwca 2013, 06:50
taaak - pamiętać(?) w istocie trzeba, choć mnie zawsze intryguje brak (uaktualnienia) wniosków, bo tego typu marszandzi towarzyszą nam od zarania, a władza jest przychylna "sztuce"
przysłano: 9 czerwca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca