Literatura

Życie nie jest takie miłe (wiersz)

arte

 

 

 

Brat wysłał widokówkę
z miastem nad rzeką Arno i mostem złotników
napisał kilka słów
że tu jest normalność i będzie czekał na mnie
wszystkim się zajmie zorganizuje pracę
 
otrzymałem od matki błogosławieństwo
na wyjazd złożyła się cała wieś
zarobione pieniądze będę słał do rodzimej Afryki
dla nich to fortuna
 
opłaciłem przewoźnika
popłynąłem zdezelowanym kutrem na wyspę
Lampedusa
i nie dotarłem teraz dryfuję trzymając się klatki
do połowu
 
Udają że mnie nie widzą przepływające statki
bo obcy o kolorze hebanu
nie są mile widziani
 
między lądami nie zdołam się utrzymać
na powierzchni
niebawem w morskiej toni utonę połknie mnie
wielka ryba uczyni kres
 
 

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 12 lipca 2013, 20:11
bo życie totalnie nie jest miłe..
abc
abc 13 lipca 2013, 19:36
bywa miłe, ale to chwila.

już zapomniałem to powyższe ech.
przysłano: 10 lipca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca