Literatura

*** (wiersz)

netah

wind escape
kobieca dłoń- zwinna niczym
pęd winorośli
kobiece usta, w których rozwidlenie języka
pieści szeptem i ciepłym
tchnieniem
i włosy potargane przez wiatr
zwinne
szalone
tańczące
a w ich aureoli- twarz
z ócz ciskająca pioruny
i krzyk

ucieczka nie doda ci skrzydeł
uczyni tylko oddech głodniejszym powietrza
zgonione spojrzenie ofiary
wzrok myśliwych zachęci do pogoni
chyżość serca i stóp
naprzeciw gniewu i żądzy odwetu
zwierzyna co kąsać potrafi
niewinnością
zdradą
i śmiercią
pokuszenie kresu spełnienia

słaby+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 maja 2001

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca