Literatura

Dobrostan (wiersz)

arte

 

Moja ukochana na małych samoprzylepnych karteczkach
zapisuje poziom poczucia szczęścia
co jest nie tylko przyjemnym doznaniem ale też czymś więcej
od kiedy w powłoce naszego ciała
zamieszkało jedno niepodzielne w którym streszczają się
wszystkie mity w różnorodnych kulturach analogiczne
(począwszy od dnia stworzenia a skończywszy na dniu potopu)
Patrzę na jezioro z podwójnym dnem
i wiem tylko jedno ona tak cudownie się przeciąga we śnie
przewraca na drugi bok mogę się do niej przytulić
dobrze jest zaraz po przebudzeniu pieprzyć
i razem zbierać puszki na wyjazd w góry lub do Izraela
względnie na tabletki antykoncepcyjne

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 2 pazdziernika 2013, 20:34
.................................. :-)
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 3 pazdziernika 2013, 00:15
:) Puenta by się według mnie jakaś konkretniejsza przydała .. ale...
Ir
Ir 3 pazdziernika 2013, 10:40
Czytałam już gdzie indziej i msz jest świetnie :)
zenit
zenit 27 pazdziernika 2013, 21:34
Podobał się początek i rozwinięcie, końcówka mniej
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 2 pazdziernika 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca