Literatura

Interludium (wiersz)

arte

Lubię się przyglądać ludzkim reakcjom
wróciłem w czasie by uratować planetę w tamtym tygodniu
piekło było bardziej dramatyczne
wymyło mnie na brzeg w Roswell jestem kosmitą jednorożcem
ostatnim z gatunku arkaninem leci mi dobrze
w możliwej przyszłości jako istota piątego wymiaru
znam wszystkie układy wydarzeń

Zasiadam na tęczy tej z obrazu Memlinga
umiejscowionej na Placu Zbawiciela
po prawej mam lilię po lewej miecz oddzielam brunatnych
twardzieli i wydelikaconych chłoptasiów
miłośników ogólnodostępnych substancji chemicznych
do celów rekreacyjnych

Śniadań od Dr. Oetkera za które dziękują weterani
z elitarnych formacji niepodległościowych
szczęśliwi posiadacze jedwabnych apaszek co są jak witraże
z domu mody Hermes torebek Birkin ze skóry krokodyla
uważanych za symbol luksusu
na końcu czasu przyniosę ogień światu strącę w otchłań
pedałów ćpunów i miłośników Adolfa Hitlera


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 13 listopada 2013, 20:26
Chyba Mithril się nie obrazi jeśli użyję Jego określenia : Jest wiersz...bo jest!
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 13 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca