Literatura

Andrzej Cnotliwy publikuje wiersz bez tytułu bo tytuły straciły na... (wiersz)

Michał Domagalski

Cały tytuł: Andrzej Cnotliwy publikuje wiersz bez tytułu bo tytuły straciły na znaczeniu a może po prostu nie potrafi stworzyć krótkiego tytułu który pozwoliłby zamknąć chaos myśli w całość

 

a gdyby tak popełnić

samobójstwo

ta myśl dręczy Andrzeja Cnotliwego nieregularnie

zachowuje się niczym okres który

nawet odwołany na te kilka miesięcy

ciąży

wraca i ciąży swą bolesną i niewygodną

obecnością

 

a gdyby tak popełnić

błąd

a właściwie nie jeden całą

serię błędów prowadzących w końcu do

spełnienia być tym gorszym który

wygrywa jak kiepski aktor w serialu nieudolny piosenkarz

słaby wiersz

cytowany przez całą masę wyznawców

zaspokajania gustów miernych

 

a gdyby tak popełnić

dzieło

 

pewnie nic by się nie działo

stało się już w końcu

wszystko

 

i te rozważania o samobójstwie zdają się tylko doprowadzać

nie do orgazmu ale obrazu sprzątania którego już Andrzej

nie mógłby wykonać


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 grudnia 2013, 17:40
w końcu coś godnego uwagi na wywrocie. czyta się jak przepis na bigos i dlatego jest zrozumiały w "kontekście", choć tytuł (niczym preludium strofy) to taki fajerwerk do kapusty po bigosie, to jest:

płynnie
dobrze
oddechowo
Ir
Ir 1 grudnia 2013, 20:18
No i co tu się rozwodzić.
Po prostu udało Ci się "zamknąć chaos myśli w całość"
Michał Domagalski
Michał Domagalski 1 grudnia 2013, 22:20
Dziękuję za komentarze.
Ata
Ata 3 grudnia 2013, 00:41
świetne, bez dwóch zdań.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 3 grudnia 2013, 15:51
Dziękuję, Agato.
przysłano: 1 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca