Literatura

Szklana góra (wiersz)

arte

 

 

 

Byłem na szczycie Szklanej góry w centrum rozrywkowo-handlowym
tu ubijano lukratywne interesy
u podnóża miejsca świętego spotkałem tego który mnie śnił
nazywał się Kaduri wymieniłem z nim kilka słów
nie trafiły mnie ogniste strzały anioła śmierci co został przywołany
modlitwą przy kamieniu węgielnym
jako kara za likwidacje żydowskich osiedli w Strefie Gazy
i od tego czasu Ariel Szaron przebywa w śpiączce
a jego odłączenie jest wyznacznikiem powtórnego przyjścia
już w te bajki nie wierzę podobnie jak w ocalenie własnego życia
przybyło mi lat siwych włosów i wiedzy że sztuka nie zdoła mnie ocalić
więc można powiedzieć że stałem się bogatszy o własną nędzę

 

 

 


niczego sobie+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 stycznia 2014, 08:02
moje słowo już......................................znasz

www.youtube.com/watch?v=RWiRetxeviw
...
... 4 stycznia 2014, 18:20
rozumiem doskonale
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 3 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca