Literatura

Magiczne miejsce (wiersz)

arte

 

 

W podrasowanej czarnej beemce
kozak który nie ma karku i rzadko się uśmiecha
jest znany stąd aż do wybrzeża
najlepsze ptaszyny rozwozi po burdelach
i koks po którym dziury w nozdrzach

 

(Pewnie za dużo w dzieciństwie naoglądał się
filmów o gangsterach)

 

powiedział gdy padnie ziarno na podatny grunt
wyrywanie chwastów
jest jak granie w filmie lub gry wideo
wystarczy tylko być twardym i nie mieć cykora
by przekroczyć Rubikon

 

Muzycy opiewają jego Grand Tour
w piosenkach zachwalają towar po którym kociaki
są uduchowione
że ma się wrażenie jakby od małego obrabiały
drążka
będąc w potrzebie zrobią wszystko na zicher
gdy się znudzą pójdą do piachu
w sen

 

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
pandaredski
pandaredski 9 stycznia 2014, 11:22
Jest słaby jako pochwała okrucieństwa życia. W innych wymiarach wydaje się niczego sobie.
Tessa5544
Tessa5544 10 stycznia 2014, 03:11
skądś to znam ...... podjechało czarne BMW......

hej ...... zawaliłeś sprawę
przysłano: 9 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca