Literatura

Manuskrypt z Puri (wiersz)

arte

 

 

 

Gdzieś jest prawdziwy ogląd rzeczy wspólny wzór mapa
przedstawiająca świat przed zlodowaceniem
Czasami widzicie we śnie niewyraźnie jakby w niedbale
polerowanym zwierciadle

fragmenty są w posiadaniu chrześcijańskich duchownych
ulemów strażników tradycji biegłych w piśmie rabinów
czcigodnych braminów Dalitów pracowników kostnicy
sprzątaczy ulic za którymi się ujmują buddyjscy mnisi
By zacząć nowe życie trzeba upozorować własne zejście
nie zginąć na krzyżu udać się w podróż do Indii
umrzeć ze starości spisać spowiedź na liściach palmowych
własne corpus delicti o tym że nie ma wniebowstąpienia
bo nikt żywym nie zostaje wzięty na rydwan zaprzężony
w ogniste konie

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 stycznia 2014, 07:51
"By zacząć nowe życie trzeba upozorować własne zejście
nie zginąć na krzyżu udać się w podróż do Indii
umrzeć ze starości spisać spowiedź na liściach palmowych
własne corpus delicti o tym że nie ma wniebowstąpienia
bo nikt żywym nie zostaje wzięty na rydwan zaprzężony
w ogniste konie"

ja nic nie mam bo nic ze sobą nie przyniosłem, to odchodzić będę bez straty,
zaś to, co uzyskałem (poza rodziną) jest niczym
a przy kamieniu milowym zagrają "mi":

www.youtube.com/watch?v=6dW6aNAZGTM

www.youtube.com/watch?v=eEDM2xbTYFM

www.youtube.com/watch?v=aez14qf7hoA
przysłano: 10 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca