Literatura

Regatta Apartment (wiersz)

arte

 
 
 
Odpoczywam w hotelu o obłym kształcie na czterdziestym piętrze
i patrzę z centrum na park wodny przy którym rosną palmy
migocze morze Jawajskie
wieże mieszkalne są masztami żaglowców bramą do dziesięciu
największych portów
 
Tu wszyscy mają piękne uzębienie jaskrawą biel uśmiechu
taką z broszur Świadków Jehowy
przedstawiających raj widziany również przez teleskop Lucyfera
w obserwatorium Watykańskim
 
 
 

 


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 czerwca 2014, 13:11
;-)
Mi Lo
Mi Lo 22 czerwca 2014, 13:17
dobrze jest
może zbyt bezpiecznie
ale dobrze
Ir
Ir 22 czerwca 2014, 13:28
"...i patrze z centrum na park ..." - popraw literówkę.
Nie jest źle, ale czytałam Twoje lepsze.
abc
abc 22 czerwca 2014, 13:48
Może i zbyt bezpiecznie, tak czy owak trudno zarzucić nieścisłości względem nazw ;-)

Literówkę poprawiłem:) to tekst z tzw. chwilowych, pisałem kilka minut tę okolicznościową laurkę. ;)
przysłano: 22 czerwca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca