Literatura

Start-up (wiersz)

arte

 

 

                                                    Tracey Emin
 
 
Dla kobiet rozgoryczonych całym swoim życiem
mężczyźni z klasą
koneserzy piękna
nieszukający wczorajszego dnia
wystarczy tylko mieć członkostwo premium
na eDarling
 
by poznać tych co liczą czas świętym Graalem
wśród zegarków
są maszynką do robienia pieniędzy
wierzą w prawdę dobro piękno i sprawiedliwość
postępują zgodnie z regułami sztuki
 
Po haszyszowych ciasteczkach
można zerknąć przez dziurkę od klucza
w głąb króliczej nory i odczuć Glory hole
kolorowe życie artystki której żal dupę ściska
po utracie Monte Christa
 
pozostało pomięte prześcieradło „My bed”
sprzedane w Christie's
wyhaftowane imiona i nazwiska kochanków
spłonęły

wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 13 lipca 2014, 21:25
smaczny
przysłano: 12 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca