Literatura

Baranek Boży (wiersz)

arte

Może to prawda
że w alternatywnej rzeczywistości
przeszło dwa tysiące lat temu
wcale nie umarłeś na krzyżu
w Judei

 

zamieszkałeś na wsi
zajmowałeś się uprawą pola
ożeniłeś i spłodziłeś potomstwo
dożywszy sędziwego wieku
w dalekiej Japonii

 

Uczyłeś się języka poznawałeś
literaturę i zwyczaje
a nawet przyjąłeś japońskie imię-
Daitenku Taro Jurai

 

wyszedłeś cało z zawieruchy
wojennej hekatomby
eutanazji w szpitalu przemienienia

 

A teraz w nowym wcieleniu
podróżujesz
przez nikogo nie niepokojony
do swojego przeznaczenia
w innej pięknej lokacji
tu gdzie kamyk biały i owoc
z drzewa życia


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hadwao
hadwao 21 września 2014, 14:29
Gilgul neszamot - Nie było Chrystusa ani Mesjasza - był cieśla Joshua, nie wiem skąd to wiem, chyba z bajek dla dzieci
przysłano: 15 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca