Literatura

Śmiercie (wiersz)

arte

Annie Wędrowskiej

„The Culture Icons”

Naprawdę wyssałam z palca
Platan - klonolistny co nie myśli jak słodka wdówka
będąca opiekunką do dzieci
z zaplanowanym celem wskoczenia do łóżka
z brudnymi buciorami
A teraz pragnę zarobić na trupie
sprzedając twarz artysty-gościom od gaci
wiem że bierze zazdrość wszystkich
którzy myślą inaczej i nie korzystają z okazji
przecież nie ma w tym nic gorszącego
Podsunęłam mu spisany testament dający
wyłączność do spuścizny
trzeba być zapobiegliwym gdy się ma liczną
rodzinę


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca