Literatura

Rzeźby nad morzem (wiersz)

arte

O tej porze u was powiewa chłodem
a tu na antypodach
dla globtroterów prawie lato
w ciągu sześćdziesięciu dni
mam około czterech tysięcy kilometrów
na własnych nogach
z Bondi Beach w Sydney
do Cottesloe Beach w Perth

Wyrosła olbrzymia instalacja
w kształcie fali wykonana z ponad
trzech tysięcy lalek barbie
lalki przywołują wspomnienia
odległe emocje z beztroskiej młodości
ażurowo niebieska woda
Oceanu Indyjskiego obmywa
świat zamków zbudowanych
z krystalicznie czystego białego piasku


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca