Literatura

Synopsis Łazarza (wiersz)

arte

Upływający czas
na wschodnim stoku Góry Oliwnej
prawie jestem duchem
nie wchodzę gładko w noc
umieram tylko raz
podobno koty żyją dziewięć razy
zaczął się proces gnilny
ciała niepełnowartościowych cuchną
jest śniedź trzeba
wszystko spalić
pozostanie pył zakrywać usta i nos
by nie nawdychać się smrodu

 

Brundibár przegrał bój
myśmy go schwytali uderzcie w bębny

vis comica
nazajutrz po zakończeniu wojny
Hitler i Mussolini
wiszą na szubienicy

kropki i kreski Morse'a
wśród gwiazd spójrz w dół w pustce
nie ma grawitacji

 

Kod binarny niesie współrzędne
stratosfery powstania z martwych
to bilet w jedną stronę
w pobliżu czarnej dziury
światło jest w ukryciu
dziesięć tabletek samotności
mamy siebie to doskonały świat
zaczyna brakować tchu
w podróży wielkiej przeciwności

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 6 lutego 2015, 10:23
...jest wiersz







acz wiadomo - ja, trochę bym przewersyfikował
Mi Lo
Mi Lo 7 lutego 2015, 00:24
dziękuję
przysłano: 6 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca