Literatura

kochaj mnie (wiersz)

Jaro

ulepiłem serce z wczoraj
wypełniony miłością niczym dzban wodą


po brzegi

na tych brzegach twoje włosy jak len

niosę świtem szczęście w pięknie rosy


na barkach ból byś  kochała
wyzwanie jak brzemię które trwa cały czas
jak trawy zielenią ze szczęścia ja też

 

przytul stęsknione  kości 
serce słowa zagłuszy
 kochaj mnie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 lutego 2015, 20:31
...oczywista-oczywistość
zużyte środki np;

"wypełniony miłością

twoje włosy jak len

na barkach ból"

infantylna, pamiętnikowa treść, zero świeżości, wtórny tekst
nie wystarczy łopatologicznie wykaligrafować emocje do tego je nazywając
- tajemniczość, bez kawoławizmu, z unikaniem określeń typu:
miłość
kochanie
anioły wszelkiej maści
szczęście
serce
no i bez lub z ascezą używane zaimki osobowe
tak napisać o uczuciach, żeby to nie był kolejny z miliarda identycznych
Yaro
Yaro 19 lutego 2015, 10:02
Dzięki za cenne uwagi ...Pozdrawiam Jaro:)
przysłano: 18 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca